Bouw mee aan de toekomst van Antwerpse jongeren. Word mentor bij Baanbrekers.

    "Ik wil erg graag verpleegkunde studeren. De stap om er aan te beginnen is moeilijk voor mij: Niemand in mijn omgeving heeft hoger onderwijs gevolgd en kan me dus vertellen wat me te wachten staat. Bovendien draag ik een sluier en weet ik niet of dit toegelaten is in een ziekenhuis? Kunnen jullie mij in contact brengen met iemand die me wegwijs kan maken? ”
    Mijn diploma secundair onderwijs behaalde ik niet. De klik met bepaalde leerkrachten was er niet en ik ben gestopt. Nu zit ik hier zonder diploma en vrees ik dat ik geen job zal vinden. Ik weet dat ik goed ben met mijn handen, maar welke job kan ik uitvoeren zonder diploma? Kan iemand me helpen om dit samen uit te zoeken zodat ik weet wat haalbaar is? ”
    "In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan sleutelen aan brommers. Kon ik er maar mijn job van maken, maar dat lijkt me totaal niet mogelijk? Misschien kan ik wel een stage doen in een garage om meer ervaring op te doen?"

Iets voor jou?

Laten we het er eens over hebben bij een kopje koffie.
We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.


Vrijwillige mentoren

Baanbrekers is steeds op zoek naar vrijwillige mentoren uit de omgeving van Antwerpen die zin hebben om jongeren een duwtje in de rug te geven door met hen in dialoog te gaan rond bepaalde thema’s.  Immers, advies uit de praktijk is bijzonder waardevol. Daarmee zetten jongeren enorme stappen vooruit. 

Als mentor ga je samen met je jongere aan de slag rond vragen die zich kunnen situeren op verschillende levensdomeinen. Deze  kunnen variëren van het scherp krijgen van een job- of opleidingsdoelwit, het persoonlijk netwerk rond jongeren vergroten, het zoeken naar een job, het aanscherpen van sollicitatie skills,…

Voel je je niet ervaren genoeg om rond bepaalde vragen aan de slag te gaan? Geen probleem: voor we opstarten brengen we in kaart waar je zelf energie van krijgt en wat jouw mogelijke tijdsinvestering is. 

Ontmoet enkele van onze mentoren