Johan

‘Go with the flow’ was nooit zijn ding. Johan (50) bewees dat je het ook zonder diploma’s, met een goeie dosis motivatie, ver kunt schoppen.

Johan - mentor van Baanbrekers

Onderaan de ladder

“Ik stopte op m’n zestien met school, studeren was duidelijk niets voor mij. Ik begon aan een carrière als arbeider bij Umicore, en startte enkele jaren later onderaan de ladder bij BASF. Daar heb ik ondertussen een leidinggevende functie.” Hoe hij dat voor elkaar kreeg? “Kansen moet je grijpen, en geluk moet je uitdagen. In het leven krijg je niet zomaar alles in je schoot geworpen, maar met de juiste houding en motivatie kom je al een heel eind.”

Harde werker, altijd op tijd

“Zelf ben ik stipt en punctueel, een eigenschap die ik ook in anderen erg kan waarderen. Maar ik ben ook een harde werker.” Door weer en wind, op Johan kun je élke dag rekenen.

Leve de underdog

“Ik weet wat het is om te worstelen met je toekomst, om niet zeker te zijn van wat er te gebeuren staat. Ik wil jongeren die hetzelfde doormaken een duwtje in de rug geven, en hen dezelfde motivatie aanreiken die mij zo ver gebracht heeft. Jongeren beseffen vaak niet hoeveel ze in hun mars hebben. Aan mij om hen te laten zien wat de mogelijkheden zijn.”

Johan @ work

Ben je geïnteresseerd in veiligheid? Industriële reiniging? Of wil je alles weten over kranen? Bij Johan ben je aan het juiste adres! “Maar ook voor een oriënterende babbel, als ze het allemaal even niet meer weten, kunnen jongeren bij mij terecht. Hun professionele interesses en verwachtingen zijn dan het startpunt. Op basis daarvan bekijken we samen wat er mogelijk is, of de verwachtingen bijgesteld moeten worden, en of we eens een bedrijf kunnen bezoeken binnen het interesseveld van de jongere.”

Wereldreiziger

“Als ik niet aan het werk ben, vind je me waarschijnlijk terug met een vislijn in de hand. Heerlijk om even helemaal tot rust te komen!” Maar Johan houdt ook van reizen. “Reizen is m’n grootste hobby, andere culturen inspireren me, ik vind het geweldig om op ontdekking te gaan!”


Kan jij een duwtje in de rug gebruiken? Of wil je je inzetten als mentor?