Chara

Chara (42) begon haar carrière bij een callcenter. Haar communicatievaardigheden en meertaligheid zorgden ervoor dat Chara kon doorgroeien tot teamleader bij Bpost. Ze heeft tijdens haar carrière altijd gewerkt als people manager, coach. Een kans als mentor bij Baanbrekers was haar dus op het lijf geschreven.

Chara  - mentor van Baanbrekers

Blik op oneindig

“Het is niet altijd makkelijk om jong te zijn. Ik heb zelf ook nooit hogere studies gevolgd en weet dus wat het is om op zoek te gaan naar een uitdagende job als je geen hoger diploma hebt.” Toch wil Chara jongeren laten zien dat er veel mogelijkheden zijn. “Wat ik zo leuk vind aan jongeren, is dat ze openstaan voor nieuwe dingen. Ze zijn bereid om hun blik te verruimen. En dat opent perspectieven!”

Waarom Baanbrekers?

“Natuurlijk is het fantastisch om jongeren te kunnen helpen. Maar daarnaast geeft Baanbrekers me ook de kans om m’n netwerk te verbreden, nieuwe mensen en hun manier van werken te leren kennen, trainingen te volgen,… Met andere woorden: om bezig te blijven. En als bezige bij is dat een zalig gevoel!”

Motivator met een luisterend oor

Een babbel met een ‘neutrale’ buitenstaander kan soms al veel betekenen voor jongeren. Chara biedt dan met plezier een luisterend oor. “Ik mag dan wel een goede motivator zijn, daarnaast kunnen jongeren ook bij mij terecht als ze het even moeilijk hebben, of in vertrouwen iets kwijt willen. Ik oordeel niet, maar zoek samen met hen naar oplossingen.”

Samen klaar voor het échte werk

Hoe Chara haar rol als mentor tot nu toe ervaren heeft? “Fantastisch! Het is zo leuk wanneer je iets kunt betekenen voor iemand, en al helemaal als daar een mooi resultaat uit voortvloeit!” Chara is een echte problem solver, bij haar kun je terecht voor een hands on aanpak. “Samen je cv op punt zetten, leuke vacatures zoeken, aan je zwakkere punten werken of studeren voor een sollicitatieproef,… Bij mij ben je aan het juiste adres!”

Als ze jongeren een tip mag geven, zou het deze zijn: “Zoek iets naar je hart, doe iets wat je graag doet, anders hou je het nooit lang vol.”

 


Kan jij een duwtje in de rug gebruiken? Of wil je je inzetten als mentor?